Εύκολες συνταγές

Συνταγή αυγών με ντομάτες και σπανάκι

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα απολαυστικό και θρεπτικό πιάτο με τη συνταγή μου για τα αυγά με ντομάτες και σπανάκι! Αυτός ο λαχταριστός συνδυασμός γεύσεων θα αφυπνίσει τους γευστικούς κάλυκες σας και θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα. 🍳🍅🌿

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4
Αυγά

2 φλιτζάνια
Φρέσκο ​​σπανάκι

1 μπορεί
Ντομάτες ψιλοκομμένες (14 oz)

1
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 γαρίφαλα
Σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο

για γεύση
Αλάτι και πιπέρι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο, συγκεντρώστε τα παρακάτω εργαλεία και υλικά:

  • Μεσαίο τηγάνι
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  • Μαχαίρι
  • Πανίδα κοπής
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Σπάτουλα

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και να μυρίσουν.
3. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες (με το ζουμί τους) στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις.
4. Αφήστε το μείγμα ντομάτας να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά, αφήνοντάς το να πήξει ελαφρά.
5. Προσθέστε το φρέσκο ​​σπανάκι στο τηγάνι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να ενσωματωθεί με το μείγμα ντομάτας.
6. Δημιουργήστε μικρές λακκούβες στο μείγμα και σπάστε ένα αυγό σε κάθε λακκούβα.
7. Σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Για έναν κρόκο αφράτο, μαγειρέψτε για λιγότερο χρόνο και για πιο σφιχτό κρόκο, μαγειρέψτε για περισσότερη ώρα.
8. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τη γεύση.

Χρόνος προετοιμασίας

Η διαδικασία προετοιμασίας για τα αυγά με ντομάτες και σπανάκι διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά. Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε αβίαστα όταν έχετε διάθεση για ένα θρεπτικό και νόστιμο γεύμα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή προσθέτοντας άλλα λαχανικά, όπως πιπεριές ή μανιτάρια για μια επιπλέον έκρηξη γεύσης και υφής.
– Μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε καλά τα φύλλα σπανακιού πριν τα χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή υπολείμματα.
– Για να διευκολύνετε το σερβίρισμα, μπορείτε να μεταφέρετε τα βρασμένα αυγά με ντομάτες και σπανάκι σε ατομικά πιάτα ή να τα σερβίρετε απευθείας από το τηγάνι.
– Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με ψωμί κρούστας ή φρυγανισμένα bagels, επιτρέποντάς σας να απορροφήσετε όλη τη γευστική σάλτσα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
220

Πρωτεΐνη
16g

Παχιά
12g

Υδατάνθρακες
12g

Ίνα
4g

Ασβέστιο
130 mg

Σίδερο
4 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να κάνετε αυτό το πιάτο ακόμα πιο ελκυστικό και απολαυστικό, σκεφτείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή βασιλικό. Επιπλέον, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο τριμμένο τυρί, όπως παρμεζάνα ή φέτα, από πάνω για μια επιπλέον τυρώδη κλωτσιά.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, αυτή η συνταγή συνδυάζεται καλά με μια συνοδευτική σαλάτα για ένα ελαφρύ και δροσιστικό συνοδευτικό. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με ψητές πατάτες ή ψωμί με κρούστα για να το κάνετε ένα πιο χορταστικό γεύμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Αυτό το πιάτο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Όταν το ξαναζεστάνετε, το βάζετε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων. Προωθούν την ανάπτυξη των μυών, υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και παρέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη D και χολίνη.

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου και της υποστήριξης της υγείας της καρδιάς. Είναι επίσης γεμάτα με βιταμίνες A, C και K.

Το σπανάκι είναι γεμάτο με σίδηρο και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία των οστών, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και προάγουν την υγιή πέψη. Είναι χαμηλή σε θερμίδες και υψηλή σε φυτικές ίνες, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για τη διαχείριση του βάρους και τη γενική υγεία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή με αυγά με ντομάτα και σπανάκι, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε και αυτά τα παρόμοια πιάτα:

  1. Shakshuka: Αυτό το πιάτο της Μέσης Ανατολής περιλαμβάνει αυγά ποσέ σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά όπως κύμινο και πάπρικα. Είναι ένα γευστικό και χορταστικό γεύμα.

  2. Frittata: Ένα ευέλικτο ιταλικό πιάτο που συνδυάζει αυγά με διάφορα υλικά όπως λαχανικά, τυρί και μυρωδικά. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο και αποτελεί μια νόστιμη επιλογή για πρωινό, brunch ή μεσημεριανό.

  3. Ομελέτα με σπανάκι και μανιτάρια: Για πιο ελαφριά παραλλαγή, δοκιμάστε να φτιάξετε μια ομελέτα με σοταρισμένο σπανάκι και μανιτάρια. Είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ενσωματώσετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά στην πρωινή σας ρουτίνα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή αντλεί έμπνευση από τη μεσογειακή κουζίνα, όπου χρησιμοποιούνται συνήθως φρέσκα υλικά όπως ντομάτες, σπανάκι και αυγά. Οι εξέχοντες μάγειρες που ειδικεύονται σε αυτό το είδος μαγειρικής είναι οι Yotam Ottolenghi και Jamie Oliver. Οι δημιουργικές προσεγγίσεις τους για το συνδυασμό γεύσεων και υφών έχουν εμπνεύσει πολλούς οικιακούς μάγειρες και επαγγελματίες σεφ.

Φορέστε λοιπόν το καπέλο του σεφ σας και δοκιμάστε τη συνταγή μου για τα αυγά με ντομάτες και σπανάκι. Σας εγγυώμαι ότι θα γίνει αγαπημένο στο νοικοκυριό σας, προσφέροντας ένα απολαυστικό μείγμα γεύσεων και θρεπτικών συστατικών. Καλή όρεξη! 🍽️

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button